Про наш проект:

DNS GB — у нас ви знайдете найцікавіші статті, новини і фотографії.
Історія Середньовічна кулінарія
Новину додав Admin, 30-10-2012, 12:39, залишено коментарів: 0, переглядів: 3549
Перша письмова "кулінарна книга" опублікована в 62 році нашої ери. Її назва De re coquinaria, в якій були описані страви, які подавалися на бенкетах у римського імператора Клаудія.

У Стародавньому Римі вважалося гріхом вживати в їжу м'ясо дятлів.

Найстаріший виявлений рецепт супу датується 6000 роком до нашої ери. Головний інгредієнт - м'ясо бегемота.

Римляни їли не сидячи (це вважалося поганим тоном), а напівлежачи на диванчиках навколо столу.

Найстаріша жувальна гумка була знайдена в Швеції в 1993 році. Грудочку каучуку, підсолодженого медом, досі зберігає сліди зубів жувати його людини.

У 13 столітті стандарти на макарони встановлювалися Папою Римським.

Римляни в якості приправи нерідко використовували гарум - особливу пасту, зроблену з злегка підгнилі риби.

Під час королеви Єлизавети перець був настільки дорогим, що продавався по зернятку.

В якості лимонаду римлянам служив напій з коренів певних рослин, розведений водою.
Інші новини по темі:
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Коментарі до новини: Середньовічна кулінарія
Кращий
Непоганий
Влаштовує ... але ...
Є й получше
Зовсім не сподобався